Gratis bezorging bij een bestelling boven de € 50,-


Chako Dip Dye, strandtas

Deze ideale tassen voor de boodschappen of voor het strand komen uit Zanzibar. Ze worden met de hand gemaakt van afval. Dat klinkt vies maar is eigenlijk perfect!  De toeristenindustrie geeft veel mogelijkheden voor Zanzibar en zijn inwoners . Tegelijkertijd, brengen toeristen ook veel afval mee. Deze afval is moeilijk te verwerken op het eiland Zanzibar. Deze tassen worden gemaakt van oude meel en rijst zakken, dat zie je aan de binnenkant van de tas. Deze zakken zijn makkelijk schoon te maken en daarom de ideale binnenkant van je strandtas. 

 

CHAKO betekent “Yours” in Swahili. Alle CHAKO producten zijn in de lokale werkplaats gemaakt. Afval en lokale materialen worden gecombineerd. Op deze manier wordt de lokale economie gestimuleerd en kunnen toeristen een mooi souvenir mee naar huis nemen !

 

 

€ 24,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1

Rieten boodschappen tas, Niger

 

Deze mooie rieten tas wordt op projectbasis gemaakt door Touareg-vrouwen in Niger. Met de inkomsten uit dit project kan een familie een zonnekoker aanschaffen. Koken op zonne-energie geeft de vrouwen meer tijd en dit bespaart bomen. De Doumpalm is de basis van deze tas. De jonge takken worden gedroogd, gesplitst en soms ook geverfd. 

€ 19,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1