POP is top

POP staat voor verantwoord ondernemen. De zon levert onze energie en de inrichting is waar het kan van duurzame en fair trade materialen. Tegelijkertijd staat POP voor leuk, vrolijk, jong en speels, voor popart, popmuziek, populair en poppy. Bovendien zorgen de creatieve geuren, kleuren en mensen voor eigenzinnigheid, sfeer en het karakter van POP. 

 

De naam POP komt van het gelijknamige maandteken in de Mayakalender. Dat staat voor 'nieuwe schepping' na een periode van chaos. Het is een tijd van nieuwe plannen en grote ondernemingen, die de Maya's uitbundig vieren. De naam POP kwam Liesbeth tegen tijdens haar wereldreis en ze vond dit een toepasselijke symboliek voor haar eigen 'grote' onderneming. 

 

Fair Trade

Bijna alles wat we in POP verkopen zijn fair trade producten uit de hele wereld. Met de aankoop van deze bijzondere items help je mensen in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. 


Vilt en sjaals uit Nepal

Door de aanschaf van de prachtige viltproducten uit POP help jij bij het creëren van werk voor vrouwen in Nepal. Het hebben van werk vergroot de zelfstandigheid van de Nepalese vrouwen en verbetert de kwaliteit van leven.

Door de te zorgen voor een continue afname van producten, creëer je werk en werk zorgt voor een inkomen. Daarnaast steun je door het kopen van deze mooie spullen  diverse projecten in Nepal die afhankelijk zijn van donaties.

 

De twee grootste projecten zijn het kinderhuis in Pokhara, Namaste Community Foundation (NCF) en de bouw van een medische post door de stichting Asian Heritage Foundation Nepal, voor meer info:


http://www.ahfnepal.org/


http://stichtingasianheritagenepal.weebly.com/